BGRegistar.com

Международната олимпиада по биология ни донесе 2 медала.

Международната олимпиада по биология ни донесе 2 медала.

Автор: Български Регистри ООД
Дата: 24.07.2015 09.37.14

Ученическият ни отбор по Биология, спечели 2 бронзови медала от провелата се международна олимпиада по билогия. Събитието се състоя в дните от 12.07. до 19.07.2015г. в Архус, Дания.
Участие в състезанието взеха отбори от 62 страни.

 


Двата бронзови медала за нашия отбор спечелиха дванадесетокласникът Теодор Трифонов от НПМГ „Акад. Л. Чакалов, София и единадесетокласникът Цветослав Георгиев от СМГ „Паисий Хилендарски“.

 


Виктория Христова, ученичка от 10 клас на НПМГ „Акад. Л. Чакалов“ и Лъчезар Станчев, ученик от 12 клас на ПМГ„Проф. Емануил Йорданов“, гр.Кюстендил.

 


Ръководителите на отбора ни по Биология са доц. Албена Йорданова от Софийски университет„Св. Климент Охридски“ и Радослав Александров, докторант в Института по молекулярна биология при БАН.

 


Тази олимпиада е най-престижното състезания по биология за ученици в цял свят.

 

 

Държавата ни е една от шестте основателки на Олимпиадата през 1989 година. Вземаме участие в първата Международна олимпиада по биология, провела се в Чехословакия през 1990 година.

 

 

Отборът ни се състои от 4 състезателя. До настоящата година отборът ни е спечелил общо 49 медала – 4 златни, 8 сребърни и 37 бронзови.

 

 

 

 

Източник:

 

Министерство на образованието и науката, https://www.mon.bg/?go=news&p=detail&newsId=1270-БЪЛГАРСКИ УЧЕНИЦИ СПЕЧЕЛИХА ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА НА МЕЖДУНАРОДНАТА ОЛИМПИАДА ПО БИОЛОГИЯ

https://www.facebook.com/bulgarski.registri

Харесай във facebook

Последни публикации