BGRegistar.com

Информатиците ни се представиха успешно на Балканската олимпиада по Информатика.

Информатиците ни се представиха успешно на Балканската олимпиада по Информатика.

Автор: Български Регистри ООД
Дата: 03.07.2015 17.15.31

По-рано днес, в Канев център на Русенския университет Ангел Кънчев, се проведе церемонията по награждаването на победителите в провелата се XXIII Балканска олимпиада по Информатика.

 

 

Отбори от 11 балкански държави взеха участие в мероприятието. На олимпиадата имаше представители на следните държави – Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Кипър, Македония, Молдова, Румъния, Сърбия, Турция и Черна гора.

 

 

Отборите бяха формирани от 4 състезатели и 2 ръководители. Участниците – най-добрите млади програмисти на Балканите, решаваха алгоритмични задачи в 2 състезателни дни.

 

 

Нашите представители се представиха подобаващо и заслужено получиха следните отличия:

 


- Златни медали спечелиха: Христо Венев, ученик от СМГ Паисий Хилендарски и Енчо Мишинев, ученик в Математическата гимназия в град Ямбол.

 

 


- Сребърни отличия спечелиха: Андрей Лалев от ПМГ, гр. Велико Търново и Даниел Атанасов от СМГ Паисий Хилендарски

 

 


- Бронзови медали спечелиха: Иво Дилов, Кристиян Цъклев и Виктор Терзиев, ученици в СМГ Паисий Хилендарски, Валентин Борисов от ПМГ гр. Шумен, Емил Инджев и Петър Няголов от Математическата гимназия в град Русе.

 

 

Организацията на Оплимпиадата се осъществи от МОН, Русенския университет Ангел Кънчев, Съюзът на математиците в България, Регионалния инспекторат по образованието – Русе и Математическа гимназия Баба Тонка, гр. Русе.

 

Източник:

 

Министерство на образованието и науката, https://www.mon.bg/?go=news&p=detail&newsId=1256-БЪЛГАРСКИТЕ ИНФОРМАТИЦИ СЕ ПРЕДСТАВИХА УСПЕШНО НА XXIII БАЛКАНСКА ОЛИМПИАДА ПО ИНФОРМАТИКА

 

 

https://www.facebook.com/bulgarski.registri

Харесай във facebook

Последни публикации