BGRegistar.com

ФАБРИКА МЕДИКЕТ

Информация

ФАБРИКА МЕДИКЕТ

Фабрика Медикет АД е фирма със седалище град Етрополе.

 

Създадена през 1932 година като кооперация Варовитец, която се занимава с преработка на букова дървесина.

 

През 1947 година, кооперацията е национализирана и преименувана в държавен завод Етрополски бук. В него се преработва около 150 000 куб. м. дървесина. 85% от българския износ на парени дъски и детайли се изнася за западна Европа, главно за Англия.

 

През 1984 година са закупени и пуснати в експлоатация линия за каширане и преса за формироване на плоскости от дървесни частици и започва производство на мебели.

 

Към момента акционерното дружество е преструкттурирано. Въведена е нова дейност - дърводобив.

 

Затворен бе цикъла на производство - от добив на суровина до готова продукция. Бяха закупени нови машини за повърхностна и профилна обработка - четиристранка, многолистов циркуляр и шлайф, линии и сушилни.

 

Фабрика Медикет АД започна производство на парени и бели букови дъски и детайли, еднослойни плочи от масивна парена букова дървесина, паркетина, греди и палети. Това дава възможност да започне производство на мебели за цялостно обзавеждане на дома, офиси и хотели по индивидуален проект.

Фабриката произвежда мебели от висококачествена парена букова дървесина, като повърхността може да бъде оцветена или обработена по различен начин, според предпочитанията на клиента. Има възможност за производство на мебели от ПДЧ.

 

Контакти

ФАБРИКА МЕДИКЕТ

Етрополе, Промишлена зона
072062313
0888292000
072062308