BGRegistar.com

ТЕРА - КЛАС ООД

Информация

ТЕРА - КЛАС ООД

Тера - Клас ООД е фирма със седалище град Велико Търново.

 

Семейна фирма, която обработва над 2000 декара земеделски площи в селата Иванча и Обединение, засяти с пролетници и есенници.

 

Земите в тези села са изключително плодородни, и подходящи за отглеждане на царевица и пшеница. Добивите от зърно фирмата съхранява в две складови бази в селата Полско Косово и Иванча.

 

Управителят на фирмата Тодор Тодоров е земеделски производител е от 1997 година и през всичките тези години научава тънкостите в производството на лук.

 

Тера - Клас ООД изгражда модерна европейска фабрика за преработка и сушене на лук край село Петко Каравелово, която е сред малкото кокетни постройки на главния път, привличаща вниманието на минувачите. Системата за съхранение е холандска, а машините са датски. В едното хале се почиства и реже лука а в другото хале се намира сушилнята. Устройството за следене на сушенето е холандско. Съоръженията контролират влажността на въздуха, изтеглят влагата, за да стигне до 75%.

 

Пуснатата преди две - три години в експлоатация сушилня за лук, се оказва, че не може да работи с пълен капацитет, защото няма пазар за сушената продукция, която първоначално е предназначена за износ в Германия, затова запачва сушене на шипки в сушилнята.  

 

Освен това в масивите от над 300 декара в село Иванча Тера - Клас ООД отглежда четиридесет декара бостан с дини и пъпеши, които се продават основно в община Полски Тръмбеш.

 

Фирмата отглежда и масиви от сто и двадесет деклара шипка в село Иванча, но основният поминък си остава лукът, засаден върху двеста декара и четиридесет декара картофи.

Контакти

ТЕРА - КЛАС ООД

Велико Търново, ул. Драган Цончев 16
0888437213