BGRegistar.com

СВЕТОВНО АДВЕНТНО РАДИО - ГЛАСЪТ НА НАДЕЖДАТА - Гласът на надеждата

Гласът на надеждата

Радиото: Служене и предизвикателства

По време на комунистическия режим късите радиовълни са агент на свободата. Затова и европейската секция на Световното адвентно радио (AWR) е замислена с цел излъчване в Източна Европа на евангелската вест за свободата в Христос. Но докато се осъществи проекта за България, нещата се променят. На 24 септември 1995 г. от новосъздаденото студио в Пловдив се излъчва първата програма на български език, и то съвсем свободно. Оттогава директорът на българската секция Божидар Тончев често поздравява с: “Кога ще идваш на запис?” вместо със “Здравей”.

 

“Това студио продуцира много добри програми – каза Берт Смит, директор на европейската секция на AWR. – Десет годишнината е един километричен камък, след който ще трябва да продължим напред. AWR не се е посветило само на късите вълни. Предизвиквам ви да използвате най-добрите възможности.”

 

Берт Смит беше между официалните гости на тържеството по повод годишнината на българската секция. Заедно с него присъстваха Бенджамин Шоун, директор на AWR и Карел Новак, директор по комуникациите в Евроафриканската дивизия.

 

Един от най-важните гости на празника беше Денчо Лозанов от Перник, чиято вяра и принадлежност към адвентната църква са плод единствено на програмите на радиото. “Бях полегнал да си почина към седем вечерта – разказва той. – Не бях се молил дотогава, но ми дойде наум един въпрос. Казах: “Господи, има ли радиопредаване за Библията? Тогава сякаш ми се внуши да наглася радиото на 31-вия метър. Не се уплаших, а веднага го направих.” Денчо хваща точно началото на излъчването – звуковия сигнал и думите “Световно адвентно радио “Гласът на надеждата”.

 

“Ние искаме да видим крайния резултат от нашия труд, макар и да знаем, че за него трябва повече време – сподели Божидар Тончев. – Затова Денчо изключително много ни зарадва и в негово лице имаме уверение, че “Гласът на надеждата” носи вяра и утеха и за много други хора.”

 

 

Радио предавания на български език

Сутрин от 07.00 - 07.30 ч.
на честота 6065 kHz (49-ти метров сектор на къси вълни)

Вечер от 19.00 - 19.30 ч. (повторение)
на честота 9830 kHz (31-ви метров сектор на къси вълни)

Контакти

СВЕТОВНО АДВЕНТНО РАДИО - ГЛАСЪТ НА НАДЕЖДАТА

Пловдив, ул. Антим 1 N 22
032633533