BGRegistar.com

РИЛСКИ ЛЕН АД

Информация

РИЛСКИ ЛЕН АД

 

РИЛСКИ ЛЕН АД е фирма със седалище град Самоков, бул. Софийско Шосе № 9.

 

Развива своята дейност в областта на производството.

 

Рилски лен е единственият специализиран производител в България на ленени тъкани.

 

Производството му е с изцяло затворен цикъл - от преработва на лененото влакно до готови конфекционизирани изделия и включва над 290 вида като отделни артикули, някои от които с по 15 - 20 десена и разцветки с широк диапазон на положение - за покривки и кухненски кърпи, облекла, завеси и мебели, сенници и шезлонги, брезенти, филтърни платна и други.

 

Основнят състав на произвежданите тъкани са - памук/лен, вискоза/лен, памук/вискоза/лен и 100% памук.

 

Рилски лен разполага с различни машини - 28 бр. жакардови стана PGV, нищелкови - 25 бр. PGV и 28 бр. GTM, позволяващи изработката на богат асортимент от нищелкови и жакардови тъкани - натурални, гладкобагрени и пъстротъкани. Месечният капацитет на производство е около 60 - 70 000 л.м.

 

Багренето на прежди и тъкани може да бъде - реактивно, директно, кюпно и друго. Рилски лен има капацитет да поема на ишлеме избелване и багрене на прежди и тъкани с разнообразна финишна обработка. Оборудването е от фирмите - BABCKOCK, HENRIKSEN, TEXTIMA, KUESTERS, OBERMAIER, THIES.

 

Фирмата разполага с цех за шиене на покривки, кърпи, завеси, спално бельо и други. Около 60% от продукцията, най - вече интериорният тексил, се изнася в страни като Германия, Франция, Белгия, Австрия, Италия, Финландия, Швеция, Гърция, Македония и дрги.

 

Производството на фирмата е съобразено с последните модни тенденции и изискванията на потребителите, намира добър прием не само в страната, но и в чужбина.

 

Произвежданите тъкани са с голям диапазон на състав, маса и структура и широко приложение - за сенници, палатки, покривала, мебели, чанти, обувки, филтърни платна, канаваца, панама за българска бродерия и гоблени.

 

Рилски лен ЕАД произвежда и предлага :

 

  • Ленени и ленен тип прежди от 50 Тех до 280 Тех - натурални, избелени и за трикотаж
  • Обущарски конци и канапи
  • Тъкани за облекло в състав Л/ВИ, Л/П/, Л/П, 100 % Л, 100 % П, с площна маса от 150 до 400 г/км.м
  • Тъкани за покривки, салфетки, домакински кърпи и конфекционирани изделия за тях, със състав П/Л/, 100 % П с площна маса от 130 до 270 г/кв.м.


Рилски Лен АД е едно от малкото текстилни предприятия в България, които работят, независимо от намаления капацитет и свит производствен екип.

 

Като единственото специализирано текстилно предприятие в България за Лен и Ленени тъкани, се стреми към създаване на нови артикули и разширяване на тяхното производство.

 

Контакти

РИЛСКИ ЛЕН АД

Самоков, бул. Софийско шосе 9
072266570
0878510632, 0878510633
072266797