BGRegistar.com

РЕСТОРАНТ ПРИ МОНАХИНИТЕ

Информация

РЕСТОРАНТ ПРИ МОНАХИНИТЕ

Ресторант При Монахините е със седалище град Варна.

 

Намира се на булевард Приморски в близост до морската градина.

 

Ресторант При Монахините се помещава в уникална със своята история сграда, построена още през далечната 1869 година, като този архитектурен шедьовър е първото гражданско лечебно заведение във Варна.

 

Ресторант При Монахините е тясно свързан с историческото развитие на морската столица. Днес той че част от приказката, носещ своя уникален заряд, който гарантира незабравими моменти за Вашите делници и празници.

 

При Монахините е утвърден и наложил се ресторант с традиции в приготвянето на вкусни български национални ястия, професионалното обслужване, комфорт и уют, които ще намерите тук. Разполага с вътрешен салон и две външни градини за летния сезон.

 

Капацитетът на залата е швстдесет седящи места, а с двете лятни градини техния брой достига сто и осемдесет. Едната градина приветства своите гости и с храм - параклиса Св. Пророк Илия. Параклисът е построен през 1838 година върху останките на опожарена през 1836 година на това място малка черква, носеща същото име.

 

До тук обаче не свършват културните изненади. В горната градина на ресторанта е и входа на единствения на Балканския полуостров музей на медицината и нейната история. Експозицията му представлява различни лечебни растения и билки, както и автентичен инструментариум, използвани в медицината от древността до наши дни.

 

Стъпвайки по каменните плочи на ресторанта При Монахините, гостите ще почувстват спомена от миналото, следвайки уханието на българската трапеза, ще усетят гостоприемството и след време същият ухаещ на здравец и мащерка спомен ще ги върне отново тук.

 

В ресторанта можете да си спомните вкусните мамини гозби, да усетите аромата на пресен кебап и гергьовско агне с китка здравец за късмет и здраве, коледния обреден хляб и великденския козунак.

 

В ресторант При Монахините ще усетите запазенте български обичаи и култура, ще прекарате чудесно, ще се наладите на вкусните специалитети, които ще Ви накарат да се върнете отново.

 

Ресторант При Монахините отправя гостоприемното си послание към всеки, който търси уютна и приятна атмосфера в едно райско кътче. 

Контакти

РЕСТОРАНТ ПРИ МОНАХИНИТЕ

Варна, бул. Приморски № 47
052611830
0886990409