BGRegistar.com

ОПТИКС АД

Информация

ОПТИКС АД

Оптикс АД е създадена през 1998 година със седалище и адрес на управление град Панагюрище.

 

Специализирана в конструирането и производството на оптични, оптикомеханични и оптикоелектронни възли и изделия с военно и гражданско предназначение.

 

Оптикс АД прилага в целия производствен процес, най - съвременни технологии - от проектиране и реализиране на прототипи до серийното производство на елементи, възли и уреди.

 

Производството отговаря на всички изисквания на европейските и световните стандарти - DIN, MIL, ISO, BS.

 

Съвременният дизайн, ергономичността и високите технически характеристики на изделията произвеждани от Оптикс АД са съпоставими с най - добрите световни образци и предизвикват основателен интерес от страна на водещи фирми в оптичния, медицинския и отбранителния бранш.

 

Внедрена е CAD/CAM система за проектиране, анализ, изработване и тестване на изделията в единна електронна среда.

 

Оптикс АД е първата фирма в България и една от първите организации в Европа, внедрила успешно петорно интегрирана система за управление, включваща следните международни стандарти: ISO 9001:2008 - Управление на качеството, ISO 27001:2005 - Информационна сигурност, ISO 14001:2005 - Опазване на околната среда, AQAP 2110 - Военен стандарт на NATO, OHSAS 18001:2007 - Здравословни и безопасни условия на труд.

 

Дружеството е едно от първите в България със сертификация в съответствие с натовския стандарт AQAP 2110. Има присвоен NCAGE код 0001BU на производител/търговец в кодификационната система на НАТО.

 

Със своя широк спектър на конструктивни и производствени възможности в областта на оптичните технологии, фината механика и цялостното интегриране на системи, Оптикс АД е достоен и желан партньор в различни високотехнологични проекти.

 

Оптикс АД е единственото предприятие в България, което разработва и произвежда цялата гама специална оптика за нуждите на армията и полицията, включващи - очила и бинокли за нощно виждане, нощни и дневни прицели за стрелково оръжие, телевизионни системи за дневно/нощно наблюдение, мобилни термовизионни системи за граничен контрол и наблюдение, лазерни далекометрични системи, периметрови и извън периметрови системи за охрана и ранно предупреждение на подстъпите към стратегически обекти, обективи за LCD проекционни системи, специализирана измервателна и тестова апаратура.

 

Дружествопто разработва и ексклузивна гама продукти, предназначени за ловни цели.

 

Гарант за високото качество на изделията е добре развитата сервизна база, която е в съответствие с изискванията на международните стандарти.


Едно от най - успешните бизнес начинания на Оптикс АД е създаването на съвместно предприятие с водеща немска фирма в областта на медицината.

 

Днес Schölly - OPTIX произвежда твърди и гъвкави ендоскопи с приложение, както в медицината, така и за защита на националната сигурност, опазване на вътрешния ред и антитероризъм като предотвратяване на престъпления в граничните зони, откриване на нарушители на държавната граница.

 

Schölly - OPTIX нарежда достойно България сред деветте световни производители на ендоскопска техника.

 

Контакти

ОПТИКС АД

Панагюрище, ул. Захари Стоянов 65
035764125
035763097