BGRegistar.com

НУ ЗА МУЗИКАЛНО И ТАНЦОВО ИЗКУСТВО ДОБРИН ПЕТКОВ

Информация

НУ ЗА МУЗИКАЛНО И ТАНЦОВО ИЗКУСТВО ДОБРИН ПЕТКОВ

Национално училище за музикално и танцово изкуство Добрин Петков – град Пловдив е една от основните образователни институции в сферата на българското музикално изкуство, под прякото управление на Министерство на културата на Република България.
В него се провежда цялостно общообразователно и музикално обучение от първи до дванадесети клас със специални балетни, инструментални и вокални класове. Редовни занятия до обяд се провеждат с деца в предучилищна възраст.
Преподавателският състав е сформиран от високо квалифицирани и утвърдени през годините педагози, част от които са носители на държавни и културни награди. 
Национално училище за музикално и танцово изкуство Добрин Петков развива интензивна концертна и художественотворческа дейност. Неговите възпитаници са лауреати и носители на много награди от международни и всички национални музикални конкурси.
Голяма част от завършилите ученици продължават висшето си музикално образование в най-авторитетните учебни заведения като Кралските музикални академии в Лондон и Глазгоу, консерваториите и музикалните академии в Париж, Ню Йорк, Ваймар , Берн, Виена, Цюрих, Есен и Линц, в Националната музикална академия Проф. Панчо Владигеров и Нов български университет в София, в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в град Пловдив.
Сградата на НУМТИ Добрин Петков се намира в центъра на града и разполага с отлична материална база – зала аула за концертни и балетни изяви, камерни зали за солови и ансамблови концерти, информационен център, богата библиотека с нотна и специализирана музикална литература,  2 компютърни зали, мултимедийна зала, оборудван с аудио и видео система кабинет по история на музиката.
Профeсии и специалности:
МУЗИКАНТ ИНСТРУМЕНТАЛИСТ
Специалност: пиано, цигулка, виола, виолончело, контрабас, арфа, класическа китара, акордеон, флейта, обой, кларинет, саксофон, фагот, валдхорна, тромпет, цугтромбон, туба, ударни инструменти
МУЗИКАНТ ВОКАЛИСТ
Специалност: класическо пеене, поп и джаз пеене, народно пеене
БАЛЕТИСТ
Специалност: класически танц
АКОРДЬОР
Специалност: акордиране

Контакти

НУ ЗА МУЗИКАЛНО И ТАНЦОВО ИЗКУСТВО ДОБРИН ПЕТКОВ

Пловдив, ул. Иван Вазов 23