BGRegistar.com

Монбат - Групата Монбат

Групата Монбат

Монбат е най-големият производител на батерии в Източна Европа, с производствени и рециклиращи мощности в пет различни страни.

 

Един от водещите европейски производители на батерии, развивайки дейност в две основни направления – оловно-кисели батерии и литиево-йонни клетки и системи с висока мощност.

 

Богатата продуктова гама на Монбат включва стартерни батерии, стационарни батерии, батерии за фотоволтаични системи, локомотивни батерии и специални батерии с военно приложение - конструирани по Руски и по НАТО стандарти.


В групата Монбат влизат дъщерните дружества:

 

Монбат АД, Монтана - производство на стартерни оловно-кисели батерии и AGM батерии с разнообразно приложение;

 

Старт АД, Добрич - производство на оловно-кисели стартерни батерии за товарна, тежкотоварна автомобилна и пътно-строителна техника;

 

Монтбат Рисайклинг ЕАД, Монтана - производство на олово и оловни сплави;

 

Окта Лайт АД, София - производство на светодиоди и светодиодно осветление.През 2016 г. Монбат учредява дружеството Energy Batteries Nigeria Limited, а през 2017 г. групата Монбат придобива и две немски дружества в литиево-йонния бизнес на клетки и системи с висока мощност - Gaia Akkumulatorenwerke GmbH и EAS Germany GmbH, и ги слива в EAS Batteries GmbH. През същата година към групата се пръсединява и третата най-голяма компания за рециклиране на батерии в Италия Piombifera Italiana S.p.A.

 

Производствените мощности на Монбат се намират в град Монтана, северозападна България. През последните години са внедрени модерни технологии, вследствие на което, Монбат получава всички необходими сертификати за качество.


Посредством инсталирането на технология за рециклиране на стари акумулаторни батерии се затваря цикъла на производство и Монбат заема едно от първите места не само по капацитет на производство, но и по продажби в страната.


Продуктите на Монбат се предлагат на българския, познати и на международните пазари повече от петдесет години.


Около 55% от продуцията се изнася в над 20 страни - Гърция, Македония, Сърбия, Румъния, Молдова, Беларус, Русия, Украйна и други.


На вътрешния пазар Монбат работи основно с дитрибуторски фирми, като разполага със свои складови бази в по-големите градове на старана.


Компанията залага на постоянното развитие и представянето на пазара на нови продукти, което съчетано с високо квалифицираните специалисти и използването на модерни технологии и оборудване, я прави конкурентноспособна не само на вътрешния, но и международните пазари.

 

Контакти

Монбат

София, бул. Черни връх 32 А, ет. 4
029621150, 096393162
029621146