BGRegistar.com

Лактина ООД

биопродукти от нова генерация , биопродукти от производител банкя, биостимулатор с жен шен, български закваски от производител банкя, български производител на стартерни култури, закваска за оригинално българско кисело мляко , закваски на млечна основа от производител банкя, здравословни храни от производител банкя, лактина , лактина оод, лиофилизирана закваска за бяло саламурено сирене , пробиотици за фармацевтични компании , пробиотици и пребиотици от производител банкя, продажба на пробиотици за животни , производител на биологични продукти, производител на биопродукти банкя, производител на здравословни храни банкя, производител на лиофилизирана закваска за кашкавал, производител на пробиотици за хора, производител на пробиотици и пребиотици , разработване на биологични продукти , хепатобионт с добавка на розово масло

Информация

Лактина ООДЛактина ООД е фирма, създадена през 2000 година. Офисът на компанията и собствената й база се намират в град Банкя.

 

 

Дейността на фирмата е развойна и изследователска. Компанията произвежда активни субстанции – стартерни култури (закваски) и други биологично активни продукти, на млечна основа.

 

 

Екипът на Лактина ООД, е формиран от висококвалифицирани учени и специалисти, притежаващи богат опит в областта си - разработването и производството на лиофилизирани пробиотици и стартерни култури.

 


Лактина ООД произвежда гама здравословни храни и биопродукти. Продуктите са нова генерация пробиотици и пребиотици, включващи щамове млечнокисели бактерии, подбрани специално съобразно функционалните им характеристики.

 

 

Особена роля сред млечнокиселите бактерии, с пробиотична активност, заема Lactobacillus bulgaricus. На неговите уникални качества се основават здравословните ефекти, на голяма част, от произвежданите от фирмата пробиотични продукти.

 

 

Категориите продукти, произвеждани от Лактина ООД са:

 

- Пробиотици- Пробиотици за хора, Пробиотици за животни, Пробиотици за фармацевтични компании

 

Най-популярните продукти са пробиотичните с ниско съдържание на лактоза.
След редица клинични изпитания в медицински университети и клиники, тези продукти, са доказали здравословния си ефект. Предлагат се под формата на таблетки и капсули – „Био плюс”, „Про-диет”, както и такива с билкови добавки – „Биостимулатор с жен шен”, „Антистрес с жълт кантарион” и „Хепатобионт с добавка на розово масло”.

 

- Стартерни култури – закваски: За оригинално българско кисело мляко, За сирена, кашкавал, сметана

 


- Монокултури

 

Голяма част от монокултурите, разработени от дружетсвото, са патентно защитени и депозирани в Националната Банка за Промишлени Микроорганизми и Клетъчни Култури, град София, България.

 


Лактина ООД разполага със собствени микробиологичен и физикохимичен центрове, в които се извършват анализи и научни разработки на продукти и технологии. Изследванията се изършват под ръководството на висококвалифицирани учени и специалисти, в сферата на млечната индустрия, медицината и микробиологията.

 

 

Изследователският екип на Лактина ООД, към момента, включва 4 научни работници, които притежават докторска степен. Към екипа работят и 3 технически асистента с дългогодишен лабораторен опит.

 


„Лактина ООД разработва и произвежда висококачествени биологични продукти!“

 

Контакти

ЛАКТИНА

Банкя, ул. София № 101
029977508, 029971005
0885670637
029977506, 0 029971005