BGRegistar.com

КЕРАМИКА БУРГАС АД

Информация

КЕРАМИКА БУРГАС АД

КЕРАМИКА БУРГАС АД e наследник на Керамичната фабрика, започнала производство на тухли през далечната 1962 година.

 

За да отговори на повишените критерии за качество на произвеждания продукт фирмата инвестира в съвременни машини и технологии.

 

През 2005 година започва модернизация и реконструкция на цялата тухларна фабрика. Изгражда нов бетонов възел, съвременен арматурен двор и цех за производство на стиропор.

 

Производствена база е разположена на площ 110 000 кв.м. Годишното производство на дружеството е около 36 млн. броя условни керамични блокове за зидария формат :

 

  • 250/120/65 mm.
  • 250/120/120 mm.
  • 250/250/120 mm.

 

През 2007 година цеха за глинопреработка е изцяло модернизиран с машини на немската фирма RIETER. Цеха за производство на тухли работи с оборудване на немските фирми BRAUN и VHV.

 

Към монета Дружеството произвежда два типа тухли за зидария - керамични блокове с кухинност под 20 % и керамични блокове за зидария с кухинност над 20 %. Годишното производство на дружеството е около 24 млн. броя условни керамични блокове за зидария като се работи целогодишно.

Керамика Бургас АД е организация извършваща дейности по производство и продажба на строителни материали - глинени блокове за зидария / тухли /, бетон, арматурна заготовка, топлоизолационни плоскости от експандиран полистирен.

 

Дружеството разполага и с нова складова база развиваща търговия със строителни материали, производство на водещи европейски производители - мазилки, бои, изолационни материали, покривни покрития и други.

 

Керамика Бургас АД доставя на своите клиенти строителни материали със собствени транспортни средства.


Като регионален лидер в производството и търговия със строителни материали, Керамика Бургас АД предлага и развива дейност, отговаряща на изискванията на клиентите относно качество, професионално изпълнение и присъствие на пазарите в страната.

 

Всички дейности са сертифицирани от национални и международни сертифициращи организации.

 

Контакти

КЕРАМИКА БУРГАС АД

Бургас, кв. Сарафово, Керамична фабрика
056868306
056868306