BGRegistar.com

Зебра АД

зебра, зебра ад, качествени каучукови изделия и смеси нови искър, наложил се лидер в сектор каучукова промишленост, настилки за животновъдни ферми нови искър, препоръчана фирма за защитни облекла нови искър, препоръчана фирма за каучукови смеси нови искър, препоръчана фирма за матраци нови искър, продажба на трапецовидни ремъци, производител на богата гама от каучукови изделия, производител на гумена пътна маркировка, производител на гумена пътна маркировка нови искър, производител на гумени дискове за тежести, производител на гумени подови настилки нови искър, производител на гумени тъкани, производител на каучукови изделия нови искър, производител на настилки за животновъдни ферми, производител на ограничители на скоростта, производител на плътни гуми за кари, производител на рифеловани гумени подови настилки, производител на транспортни ленти нови искър, скоростоограничители производство и продажба, супереластични и плътни бандажни гуми, утвърден лидер в сектор каучукова промишленост, фирма производител на гумени ботуши нови искър, фирма производител на гумени подложки нови искър, фирма производител на защитни облекла нови искър, фирма производител на матраци нови искър

Информация

производител на богата гама от каучукови изделия

Зебра АД е българска компания с дългогодишна история.

 

Учредена през 1929 г., като събирателно дружество с основна цел производство на балатуми.

 

Производството не се случва, но фабриката стартира производството на различни технически изделия.


През 1932 г. с Решение на Софийски окръжен съд № 137/1932 е регистрирано акционерно дружество Зебра, което през 1947 г. е национализирано, а от 1991 г. отново в АД.

 

Дружеството поема търговската дейност, налагайки се на пазарите не само на Балканския полуостров, а и в Европа.

 

Обхватът на дейност включва производство на трапецовидни ремъци по лиценз на американската фирма Гейтс, супереластични и плътни гуми за кари, гумирани валове и ролки, подови настилки и автопостелки, гумени пластини, гумирани тъкани, средства за индивидуална защита - противогази и защитни облекла и други.

 

Дружеството притежава богат, дългогодишен опит, утвърден и наложил се лидер в сектора на каучуковата промишленост.

 

Зебра АД е единственият производител в страната на част от предлаганата номенклатура. От 2006 г. произвежда матраци и настилки за животновъдни ферми. Висок процент от технологиите за производство са собствена разработка на квалифицираните специалисти, заети в компанията.

 

Основните пазари, с които работи Зебра АД са тези на Европейските държави, членки на ЕС - Италия, Германия, Гърция, Турция, Белгия и Англия, САЩ и някои страни в Африка. Износът обхваща около 75 % от реализираната продукция, запазвайки тенденцията за увеличаването му.

 

Зебра АД е акционер в две смесени предприятия - италианската фирма Сизас, Сизас - Зебра Интернешънъл е производител на гумени изделия за пътна маркировка и Германската фирма Крайбург, Крайбург - Зебра е производител на протекари за възстановяване на тежки автомобилни гуми.

 

Екипът от специалисти на дружеството развиват непрекъснато процеса на иновации чрез създаване на нови изделия, което осигурява възможност за разширяване на вече наличната номенклатура.

 

От края на 2002 година в Зебра АД е внедрена интегрирана Система за управление на качеството и околната среда. В същата година фирмата декларира членството си в доброволната инициатива „Отговорност и грижа“, разработена и приета от предприятията на химическата промишленост. Целта на инициативата е подобряването на мерките по опазване здравето, безопасността и околната среда.

 

През 2003 година е въведена програма за точен контрол на ефективното използване на суровини и материали. Разработени са нови рецептурни състави, реконструирани са и са въведени в експлоатация нови мощности, които водят до снижаването на регламентирания технологичен отпадък. Внедрена е и система за мониторинг и контрол на енергийните разходи.

 

През 2005 година в Зебра АД е проведен сертификационен одит по системата OHSAS 18001 за здравословни и безопасни условия на труд.

 

Дружеството е сертифицирано по ISO 9001 и ISO 14001.

 

КОНТАКТИ

 

град Нови Искър, кв. Курило, ул. Кременица

 
Централа

 

тел.: 028923164, 029360406

факс: 029360893, 029917722

  

Отдел „Пласмент”:

 

тел.: 028923133, 028923187, 0882619913

е-мейл: zebra@zebra-bg.com

  

Контакти

ЗЕБРА АД

Нови Искър, ул.Кременица, кв. Курило, Промишлена зона 1
028923164, 029360406
029360893, 0 0 029917722