BGRegistar.com

ЕТ ТОДОР ОПРЕВ

Информация

Информация

 

 

ТОДОР ОПРЕВ ЕТ, учредява своята фирма през 1994 г. с дейност насочена към отглеждане на трайни насаждения - кайсии и лозя и обработка на земеделска земя.

 

Към момента фирмата обработва 400 дка овощни градини с кайсии, 260 дка лозя и около 5000 дка земеделски площи.

 

През 2006 г. е създадена Винарска изба ОПРЕВ, в която вече единадесет години се създава селекция от вина, които се произвеждат по класически технологии с отлично качество. Екипът на избата споделя идеята, че качеството на виното започва от лозята. В него се отразяват уникалните характеристики на тероара, подборът на сортове и отношението към природата. За това грижата за лозята, гроздето, почвата, както и използването на добри земеделски практики в лозарството, са неизменна част от целия процес на производство. Основната максима на всички отговорни за успеха на избата - отлично подготвени технолози и професионалисти е: „Отгледаните с любов лозя, раждат запомнящи се вина.“ 

 

„ Via Seletika“  е името, с което вината на избата излизат за първи път на пазара.
Seletika е древна римска провинция, която се простирала от днешна Добруджа до делтата на Дунав и се славела с виното си, родено от кехлибарено грозде. Опитните римски легионери твърдяли, че опиянението, което давало виното, било омайно като любовта им. Никой неможел да му устои, нито да му се насити, затова и до днес ценителите на този любовен еликсир знаят пътя към Seletika.

 

ТОДОР ОПРЕВ ЕТ притежава Къща за гости Добротица, едно уютно място сред приятна атмосфера и вкусни ястия в компанията на подбраните вина от Опрев. 

 

 

Магазини

 

Вината на изба ОПРЕВ могат да бъдат намерени във:

 

 

Фирмен магазин

град Силистра, ул. София № 1

 

 

 

Магазин в избата

село Добротица, общ. Ситово

 

 

 

град София, МОЛ България АБО Маркет

 

 

 

 

 

 

Контакти

ЕТ ТОДОР ОПРЕВ

Добротица, ул. Сибел 3
0887626299, 0889513402