BGRegistar.com

ЕЛЕНА ГРУП ЕАД

Информация

ЕЛЕНА ГРУП ЕАД

 

ЕЛЕНА ГРУП ЕАД е създадена през 2007 година със седалище град София. Правоприемник на основаната през 1991 година ЕТ Елена Иванова - Иван Иванов.

 

През годините фирмата се разраства като придобива Роса АД Попово, ФМА АД Лясковец, Топ Консерв ЕАД Ямбол, Пътинженерингстрой АД Търговище.


През 2009 Елена Груп ЕАД става част от ИГ Холдинг София.

 

Дейността на фирмата е ориентирана в производството на опаковки за хранително - вкусовата промишленост в частност млечната промишленост.

 

ЕЛЕНА ГРУП ЕАД произвежда капачки за кисело мляко, в производствено помещение в град Попово, отговарящо на съвременните изисквания разработени по HACCP и Безопасност на Труда.

 

Фирмата разполага със седем броя прего - щанцови машини, производство на неската фирма РЕМЕЛЕ. Капацитетът с които разполага цеха е до 25 тона на месец. Дебелините с които се работи са в диапазона от 0,0008 до 0,0060 мм. Основните марки метали за производството на алуминиево фолио са - 8011,8079,1200 и дуги.

 

ЕЛЕНА ГРУП ЕАД разполага с нова модерна лакировъчна линия с три броя лакировачни секций чрез която се полагат термолаковете, както и праймер с подготовка за печат, както и с модерна разачка за оразмеряване и рязане на лакираното фолио.

 

Работи и доставя лакове от фирми като Хенкел - Германия, Актега - Германия, Роом и Хаас - Франция и други. Капацитета на линията за лакиране достига до седемдесет тона месечно зависимост от работните ширини за лакиране. Линията разполага и с опция за студено каширане на хартия с алуминиево фолио което е често срещан и използван продукт в хранително-вкусовата промишленост.

 

Производството на капачки тип Омния, капачки тип Туист - оф, кутии, капаци и друг амбалаж за консервната промишленост се извършва предимно на ишлеме във ФМА АД град Търговище, чиито производствени мощности се намират в град Лясковец. Същото е 84,63 % собственост на ЕЛЕНА ГРУП ЕАД. Фирмата закупува необходимите материали и ги влага за преработка на ишлеме.

 

Производството на кафе Евита и кафе Аро се осъществява в цех в град Попово оборудван с модерна техника внос от Гърция.

 

В областта на търговията фирмата има изградена търговска мрежа и търгува както с промишлени, така и с хранителни стоки на едро и дребно. Фирмата разполага с складове и представителства в градовете София, Варна, Пловдив, Търговище, Пазарджик, Лясковец, Габрово, Ямбол и Попово.

 

 

Контакти

ЕЛЕНА ГРУП ЕАД

Попово, ул. Ген. Прохоров 1
060842202, 060842270
0888534347, 0887733322