BGRegistar.com

ЕЗДОВИ КЛУБ СВЕТИ ГЕОРГИ

Информация

ЕЗДОВИ КЛУБ СВЕТИ ГЕОРГИ

ЕЗДОВИ КЛУБ СВЕТИ ГЕОРГИ е създаден през 1993 година. Член е на Българската Федерация по конен спорт. В клуба членуват изтъкнати интелектуалци, бизнесмени, дипломати и любители на ездата и конния спорт.

 

През летните месеци организираме конен туризъм в Рила планина, който включва запознаване с флората, фауната и културно-икономическите забележителности в Разложкия край.

 

Обучаваме млади коне, както и ездачи със собствени или наети от нас коне. Осигуряваме коне за снимане на филми, видеоклипове и телевизионни предавания. Консултираме и посредничим при покупка и продажба на коне у нас и в чужбина.

 

Конната ни база разполага с:

  • 6 учебни коня за обучение на начинаещи ездачи;
  • 1 пони за деца;
  • 10 състезателни коня за дисциплините прескачане на препятствия и обездка.

 

Предлагаме уроци по езда на начинаещи ездачи, деца, напреднали ездачи и други, без възрастови ограничения.

 

При хубаво време се язди на открит пясъчен плац и писта, а при лошо време и през зимата - в закрит манеж. За напредналите ездачи се организират разходки полска езда в полите на Витоша и околностите на град София.

 

Екип от високо квалифицирани специалисти-треньори и кинезитерапевти провеждат терапевтична езда и хипотерапия при деца и възрастни с различни увреждания - гръбначни изкривявания, зрителни, ортопедични, неврологични, психични и други.

 

При хиппотерапията се търси изключително лечебният ефект от ездата. Чрез изпълнението на определени упражнения върху гърба на коня се постига терапевтично въздействие върху организма и подобрение в неговите функции.

 

При терапевтичната езда хората с увреждания се научават на различни ездови умения и грижи за конете.Тя се прилага с цел рекреация и ресоциализация на хората с увреждания чрез ездата и контакта с конете.

 

Приложение: Методите се използват при лечение на различни заболявания като детска церебрална парализа, мултиплена склероза, мускулна дистрофия, гръбначни изкривявания, състояния след различни травми, ампутаци, зрителни и слухови увреждания, Даун синдром, аутизъм, психични проблеми и още много други.

 

За програмите по терапевтична езда и хиппотерапия се използват надеждни и отлично подготвени коне - лечители.

 

Всяка Коледа клуба организира коледно парти за своите членове. Обикновенно то се провежда в ресторанта на конна база "Хан Аспарух". Повечето от членовете на клуба празнуват своите рожденни дни в същия ресторант.

 

Организационния комитет на международния турнир дава коктейл за всички участници, спонсори и рекламодатели по време на състезанието.

Контакти

ЕЗДОВИ КЛУБ СВЕТИ ГЕОРГИ

София, ул. Хайдушко Изворче 28
0888921268, 0888457833, 0898580134