BGRegistar.com

ДРУЖБА СТЪКЛАРСКИ ЗАВОДИ АД

Информация

ДРУЖБА СТЪКЛАРСКИ ЗАВОДИ АД

 

Дружба Стъкларски Заводи АД, член на Група Юла, с модерните си производствени мощности в София и Пловдив, е водещ производител на стъклен амбалаж както в България, така и на Балканския полуостров.

 

Правоприемник на Стинд АД София и Дружба АД Пловдив, дружеството наследи традиции и професионализъм в стъклопроизводството, датиращи от 1931 година.

 

През 1997 година Юла Гласуъркс СА - Гърция инвестира в производството на стъклен амбалаж в България.

 

Изгражда, в сътрудничество с водещи фирми в стъкларската промишленост два нови, съвременни завода за стъкло.

 

Само за едно десетилетие в завода в София беше пусната в експлоатация нова стъкло - топилна пещ, проектирана от Зорг ГмбХ, Германия, оборудвана с модерни високопроизводителни линии, електронни контролно измервателни уреди.

 

Беше завършена пълната реконструкция на един от цеховете на завода в Пловдив и беше открита нова производствена мощност - четвърта по капацитет в Европа. Изпитвателното и контролно оборудване е доставено от водещи световни производители.

 

Днес Дружба Стъкларски Заводи АД има капацитет превишаващ един милиард броя опаковки годишно. Обслужват клиенти в повече от двадесет страни, като Великобритания, Германия, Гърция, Италия, ОНД и Румъния.

 

Надеждни делови партньори са ИнБев, Хайнекен, Карлсберг, Кока Кола и Пепси Ко.

 

Производствената листа на фирмата включва широка гама бутилки за вино, бира, високоалкохолни и безалкохолни напитки, храни, химикали, както и буркани.

Дружба Стъкларски Заводи АД предлага на клиентите си над 500 вида стъклени опаковки в бял /прозрачен/, зелен, маслинено-зелен и кафяв цвят, както в класически, така и в оригинални форми по заявка на клиента.

 

Фирмата има линия за декоративен печат върху бутилки.

Контакти

ДРУЖБА СТЪКЛАРСКИ ЗАВОДИ АД

София, ул. Проф. Иван Георгов № 1
029216500, 032908500