BGRegistar.com

ДЕФКО ООД

Информация

ДЕФКО ООД

Дефко ООД е създадена през 1993 година със седалище град София, бул. Цар Освободител 29.

 

Развива своята дейност в областта на селското стопанство.

 

Занимава се с производството и дистрибуцията на едро на зърнени култури - пшеница, царевица, ечемик, рапица и слънчоглед. Извършва търговия на едро със зърно.

 

Дефко e един от големите зърнопроизводители в Добруджа и притежател на най - голямата зърнобаза в Североизточна България, намираща се в град Каварна с капацитет 50 хилияди тона. Открита през 2008 година, тя е най - голямото такова съоръжение в Добруджа.


Дефко ООД прави сериозни инвестиции в развитие на базата, с което увеличава приходите и печалбата си.

 

Офисът на фирма Дефко е в град Каварна, където е и една от зърнобазите на компанията.

 

Офисът се намира в сградата на бившия комплекс Рила на площад Демокрация и улеснява производителите, които на място фактурират зърното си и получават информация за цените.

 

Така се улесни връзката с производителите от тази част на Добруджа, още повече, че Дефко ООД разшири дейността си, която е основно в района на Шабла, Каварна, Балчик и Генерал Тошево. Навлиза и в другата част на Добруджа, а именно в района на Добрич, Тервел, Вълчи дол и Силистра.

 

Дефко ООД има завършен цикъл в зърнопроизводството, включващо производство, съхранение, транспорт и търговия. Основната дейност на фирмата е концентрирана върху търговската дейност - изкупуване, съхранение и експорт на всички видове зърно.

 

Чрез своята регистрирана в Холандия компания Renaisco B.V., швейцарската Glencore придоби 60% от капитала на Дефко ООД. Придобиващото контрол дружество принадлежи към групата Гленкор, част от дейността на която включва търговия със селскостопански продукти.

 

Участниците в сделката оперират на един и същи продуктов пазар, свързан с търговията на едро на пшеница, царевица, ечемик, рапица и слънчоглед, като до настоящия момент Дефко продава основно своята продукция на Glencore - групата, която от своя страна я реализира почти изцяло извън страната.

 

За времето на своето съществуване Дефко ООД се е утвърдила и наложила, като една от най - добрите фирми в своя бранш, търсена и предпочитана, като лоялен и коректен партньор.

 

Контакти

ДЕФКО ООД

София, р-н Средец, бул. Цар Освободител 29, ет. 1
029461486, 029461487
029461474