BGRegistar.com

ГРАФОБАЛ БЪЛГАРИЯ АД

Информация

печатница ГрафобалПечатница Графобал България АД е създадена през 1938 година. Тогава на територията на град София е основано акционерно дружество „Здравко Хаджиев“. Дейността на дружеството  е свързана с производството на луксозни папки, албуми, тетрадки и други канцеларски материали.

 

 

През 1974 година фабриката бива национализирана и носи наименованието ЗКО „Хаджи Димитър“. По това време е специализирана в производството на опаковки, предназначени за вътрешния пазар.

 

 

Година по-късно производството се измества в град Своге. През 1986 година предприятието се премества в нова сграда, която е оборудвана с нови машини.

 

 

През 1988 година 75 % от акциите на компанията, са закупени от ADUT ADOX a.s. Словакия, които впоследствие стават част от GRAFOBAL GROUP Slovakia, през 2001 година.

 

 

Оттогава компанията носи настоящото си наименование и е регистрирана като дъщерна фирма на акционерно дружество GRAFOBAL SKALICA a.s. Словашката компания е утвърден лидер в областта на полиграфията и производството на опаковки в Централана и Източна Европа.

 

 

Графобал България АД е специализирана в производството на опаковки от картон. Фирмата изработва пълноцветни транспортно-продажбени опаковки, каширани с микровелпапе и сгъваеми боксове с до шестпунктово лепене.

 

Фабрика за картонени опаковки

 

Фирмата изработва още печатна продукция за търговски цели — рекламни стелажи, маркетингови промоции, етикети, календари, проспекти, каталози и др.

 


Качеството на всички продукти е на изключително високо ниво. Продуктите намират широко приложение в хранително-вкусовата, козметично-парфюмерийната и фармацевтичната промишленост.

 

 

Контакти

ГРАФОБАЛ БЪЛГАРИЯ АД

Своге, кв. Слатина
072622523
072623024