BGRegistar.com

ВОЕННОМЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ - БОЛНИЧНА БАЗА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ

Информация

ВОЕННОМЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ - БОЛНИЧНА БАЗА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ

Военномедицинската Академия - Болнична База за активно лечение е със седалище град Пловдив. То е многопрофилно лечебно заведение, част от Военно Медицинска Академия, към Министерството на отбраната.

 

Въпреки богата си история – Военна болница в Пловдив има отпреди 117 години, а сградата в която се помещава е построена през 1927 година. Намира се в централната част на града и има много добри комуникации както с ЖП гарата, така и с разположените наблизо три автогари. Тя е модерно лечебно заведение, основно ремонтирана е, и предлага много добри условия за лечение.

 

Болницата е многопрофилна и в нея се провежда активно лечение на пациенти.  Работи по договор със Здравната каса. Разполага с три клиники - Вътрешна, Хирургическа и Неврологична.

 

Има добре уредена реанимация и четири отделения – очно, ушно, физиотерапевтично и ОАИЛ. Разполага с Консултативно - диагностичен блок с девет приемни кабинета и модерна регистратура, която обслужва потока от пациенти. Към Приемно - диагностичния блок има и три диагностични отделения – отделение по образна диагностика, клинична лаборатория и патоанатомично отделение. Всички те са оборудвани с най - съвременна диагностична апаратура.

 

Болничната база разполага  с четири етажа и има петдесет стаи, които са с по две или три  легла, оборудвани с телевизор.

 

Храната се приготвя в самата болница, съобразена със съответните диети.

 

Има модерна телефонна централа която позволява лесна връзка с необходимото Ви звено.

Контакти

ВОЕННОМЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ - БОЛНИЧНА БАЗА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ

Пловдив, бул. Христо Ботев 81
032609800