BGRegistar.com

Българска асоциация спорт за учащи

Информация

Българска асоциация спорт за учащи - СофияБАСУ – Българска асоциация спорт за учащи е доброволно сдружение на спортни клубове и спортни организации, осъществяващи дейности, свързани с развитието на физическото здраве на учениците в страната.


Асоциацията е основана поради ниското ниво на спорт и спортни дейности в училищата, а по-точно от желанието за развитие на възможностите на подрастващите.


Една от основните цели на БАСУ, с председател г-жа Юлия Боянова, е да върне децата на спортните площадки. Инициативата се осъществява с помощта на учителите по физическо възпитание в учебните заведения. Финансовата подкрепа за реализирането на проектите се осигурява на ММС.


Водещите цели в работата на Асоциацията, са:


- утвърждаване и развитие на спорта за учащи, явяващ се основен фактор за подобряване здравето и физическото състояние на учениците


- обединяване и координиране на усилията и цялостната дейност на спортните организации и клубове, членове на БАСУ, в процеса за повишаване на физическото развитие на учащите


- осъществяване на преки контакти и успешно сътрудничество със сродни национални и международни организации по постигане на общи цели в областта на спорта за подрастващите


- сътрудничество с държавните органи и общините в подпомагането на борбата срещу употребата на допинг и насилие в спорта


- подпомагане и популяризация на нови методи и подходи в процеса на образование и в отношението към спорта


Българска асоциация спорт за учащи организира провеждането на ученически игри, които са в основата на ученическия спорт.


Ученическите игри са част от държавната политика за организиране и провеждане на състезания, подпомагащи развитието на индивидуалните спортни способности у учениците.


Игрите осигуряват условия за практикуване на спорт, сформиране на училищни отбори чрез доброволно участие в организирани форми на спортно-състезателна дейност.


Председател на Българската асоциация спорт за учащи е баскетболната национална състезателка Юлия Боянова.

 

Спортове, включени в ученическите игри:

 

  •  - Баскетбол

 

  • - Волейбол

 

  •  - Хандбал

 

  • - Футбол

 

  • - Тенис на маса

 

  •  - Бадминтон

 

  •  - Лека атлетика

 

  • - Шахмат

 

 Ученически спортни игри - Българска асоциация спорт за учащи

Контакти

Българска асоциация спорт за учащи

София, бул. Васил Левски 75, офис 711
029837893, 029300815
029837893, 0 029300815