BGRegistar.com

БЪДЕЩЕ БУТОВО АД

Информация

БЪДЕЩЕ БУТОВО АД


Бъдеще Бутово АД развива своята дейност в областта на производството.

 

Произвежда всички видове едро и дребногабаритни тухли фасадни тухли и облицовъчни тухли.

 

Този край е неразделно свързан с многовековната история на керамиката. Село Бутово е построено върху развалините на старо тракийско селище, което е съществувало преди повече от 1700 години, чийто жители са били изкустни майстори - керамици.

 

Създавали фини домашни съдове и украшения, които  са запазили своята красота и изящност на форми и цветове до днес. Освен битова и фина керамика била изработвана и сторителна керамика, като керемиди, тухли, водопроводни тръби и отоплителни съоръжения.

 

Първото производство на тухли в керамичния завод в наши дни, започва през 1944 година, като се построяват нови пещи, разширения и нови производствени халета.

 

През 1967 година е построен нов цех - цех Бъдеще - 2, който е оборудван с технологични машини от фирмите Морандо - Италия и Келер - Германия.

 

Изгражда се инфраструктура на нов модерен завод.  

 

Производителността на двете технологични линии осигурява шестдесет милиона тухли годишно. З

 

а всичко това допринася глината в района, която по своя състав и примеси позволява изработването на висококачествени облицовъчни тухли.

 

Бъдеще Бутово АД е единствен производител в страната на облицовъчни, фасадни тухли, с които се строят национални обекти и цели квартали.

 

Близо 30% от продукцията се реализира извън страната. Изнасят се тухли в страни от Европейския съюз - Полша, Чехия и Унгария.

 

Дружеството има възможност за производство на тухли с посочени размери от клиента.

Изпичането на готовата продукция става с природен газ.

Фирмата притежава собствен ж.п. коловоз, което е предпоставка за пласментната дейност.  

Контакти

БЪДЕЩЕ БУТОВО АД

Бутово, Керамичен завод
061372676, 061372687
0888457279, 0885822015, 0878357171