BGRegistar.com

Андреева Орто - Специализирана дентална помощ - Лечение

андреева орто, андреева орто дентална помощ, андреева орто софия, дентален специалист др лаура андреева, дентална помощ андреева орто софия, дентални услуги на достъпни цени софия, добър специалист ортодонт софия, доктор лаура андреева, ортодонтска практика андреева орто, ортодонтска практика софия, ортодонтски кабинет андреева орто, ортодонтски кабинет андреева софия, ортодонтски услуги на достъпни цени софия, предпочитан ортодонт в софия, препоръчан добър ортодонт софия, препоръчан ортодонт в софия, препоръчан ортодонтски кабинет софия, препоръчан ортодонтски център софия, проф лаура андреев, проф лаура стефанова андреева гургуриева, професор др лаура андреева, специализиран ортодонтски кабинет софия, специализирана дентална помощ софия, специализирана ортодонтска практика софия, специалист ортодонт доктор андреева

Лечение

Ортодонтското лечение е възможно независимо от възрастта. Продължава приблизително еднакво, като в детска възраст възстановителните процеси са по-бързи, но възрастните по-точно спазват указанията и имат по-добра хигиена.

 

Първият преглед при ортодонт е добре да се направи на около 7 годишна възраст, за да се определи дали има нужда от лечение, кога е най-добре да започне то и с какви апарати. Ако на този етап не се налага, е добре да се направи повторна консултация след около 1 – 1,5 година, за да се проследи смяната на зъбите и да се избере най-подходящия момент, с възможно по-леки апарати за по-кратко време да се постигне максимален резултат.

 

Снемаемите апарати (наричани още пластинки, скоби или шини) са подходящи за деца до 10 - 11 годишна възраст. При нужда брекети могат да се поставят и на 8 - 9 годишни деца, но обикновено се изчаква да пробият почти всички постоянни зъби.
При пациенти с постоянни зъби брекетите са единствения начин зъбите да се подредят правилно и да се коригира захапката. Шините не се препоръчват, защото те имат ограничени възможности да нареждат красиво зъбите. Освен това, те трябва да се носят 24 часа на ден, а малко възрастни го правят, защото им пречат на говора и храненето.

 

Ортодонтското лечение е продължително и трае около 1,5 - 2 - 2,5 години в зависимост от конкретния случай. Причината за това е, че преместването на зъбите е свързано със стопяване на кост и с образуване на нова.

 

По време на лечението са нужни посещения за активиране на брекетите през 4, 6 или 8 седмици в зависимост от етапа на лечение. По-дългите отсъствия удължават и затрудняват лечението. Понякога се налагат и извънредни посещения поради разлепен брекет, бодяща тел и др., затова най-добре е човек да се провежда лечение, на място близко и удобно за него.

 

Ортодонтското лечение не е спешно. Има ситуации, които биха се повлияли много по-добре, ако лечението започне още докато детето расте, защото чрез ортодонтските апарати растежът може да се насочи в благоприятна посока. При пациенти над 14 - 15 години растежът почти е приключил и възрастта вече няма значение. Правилното време за започване е, когато пациентът е убеден, че иска да има хубави зъби и е готов да се грижи за тях. Лечението трябва да се планира спрямо предстоящи продължителни отсъствия, например преместване в друг град или държава.

 

Запазването на получения резултат е важно колкото самото лечение. След свалянето на брекетите задължително се слага апарат (ретенционен апарат, ретайнер), който държи зъбите докато тъканите около тях се реорганизират. Обикновено това е съвсем тънка, но много здрава тел, която се залепва върху задната повърхност на долните и на горните резци и кучешки зъби. Тя е много елегантна, не се вижда и не пречи на говора, на храненето и на почистването. Трябва да стои поне колкото е било активното лечение. През този период пациентите е необходимо да посещават своя ортидонт през 6 месеца, за да се проследи, дали всичко е наред.


Преди започването на ортодонтското лечение задължително всички зъби трябва да са излекувани . Ако по време на лечението се наложи лечение на зъб, можем да бъде свалена дъгата и брекета от нег, след което отново да бъдат поставени. Окончателните конструкции (мостове, корони, импланти и т.н.) се правят след свалянето на брекетите, за да могат да се изработят според новото положение на зъбите.

 

Брекети могат да се слагат дори когато пациентът има корони, мостове, импланти, умъртвени, липсващи или силно разклатени зъби.

 

Добре е преди да се правят скъпи и сложни лечения да се направи консултация с ортодонт, защото при добре подредени зъби и правилна захапка, всички конструкции стават по-красиви и по-стабилни. Много често с подреждането на зъбите отпада нуждата от мостове или импланти.

Контакти

Андреева Орто - Специализирана дентална помощ ЕООД

София, ул. Н. В. Гогол 23, партер - вход откъм ул. Янтра
029449270, 028438214