BGRegistar.com

Аеро ЕООД - Дървесни пелети

аеро еоод ямбол, вносител на ръчни инструменти knipex, вносител на ръчни инструменти ямбол, дървесни пелети за отопление ямбол, машини за гора и градина на керхер, машини за гора и градина на керхер и хускварна, машини за гора и градина на хускварна, машини за гора и градина ямбол, машини за гората и градината husqvarna, машини за гората марка husqvarna, машини за градината марка husqvarna, парково и улично осветление ямбол, пелети за отопление ямбол, производител на глобяеми къщи екохаус, производител на глобяеми сгради екохаус, производител на сглобями къщи ямбол, производство на дървени пелети ямбол, производство на дървесни пелети ямбол, ръчни инструменти knipex ямбол, ръчни инструменти книпекс ямбол, сглобяеми къщи ecohouse ямбол, сглобяеми сгради екохаус, сглобяемите къщи екохаус, търговец на машини за гора ямбол, търговец на машини за градина ямбол, търговия с машини за гората ямбол, търговия с машини за градината ямбол

Дървесни пелети

Аеро ЕООД

Аеро ЕООД Ямбол - дървесни пелетиДървесните пелети за отопление са продукт, който се получава от отпадъчна дървесина чрез пресоване /без слепващи материали/ и се използват за отопление чрез специални за целта пелетни котли или камини.

 

Пелетите представляват малки цилиндри, обикновенно с дължина около 2-4 см и диаметрър 6-10 мм. Дървесните пелети са сухи-влажност 10%-12%, имат високо енергийно съдържание - 4300-5000 ккал/кг. и се характеризират с много малко съдържание на пепел - около 0,9 - 1,5 % , или с други думи след като изгорите 1 тон пелети ще имате пепелен отпадък около 10-15кг. За сравнение с при въглищата пепелния отпадък е 5-10 % /50-100кг на тон/, а при сухи дърва е 2 - 4 %/20-40кг на тон/.

 

Пелетите биват клас А и клас В.


Клас А - пелети, които се произвеждат от чиста дървесина.
Клас В - пелети, в чието съдържание има и дървесни кори.


Освен това пелетите се различават и по дървесината, от която са произведени - чам, бук, дъб. Пелети се произвеждат и от слънчогледови шлюпки, слама и други подобни.


Разликата между пелети клас А и тези клас В е в това, че при вторите се получава много отпадък /голямо пепелно съдържание поради това че кората не гори/, което е показател за ниско КПД и освен това води до по-често затлачване на димоотводите на котела, което налага по-честото му почистване. Същото се отнася и за пелетите произведени от слънчогледови шлюпки. Пелетите, които ние произвеждаме са клас А /от чиста дървесина без кори/ основно от иглолистна дървесина, като добавяме и малко букова стърготина и са с диаметър 6мм и влажност 10-12%. Опаковката, която ние правим е в найлонови торби 15 кг., а на палет 900 кг. /60 бр. торби/. 

 

Предимства на пелетите:

 

  • Компактни и лесни за транспортиране и складиране.
  • Позволяват напълно автоматизиране на горивния процес.
  • Имат високо енергийно съдържание, високо КПД /85-90%/ и малко пепелно съдържание
  • Ниска цена, спрямо аналогичните горива /газ, електроенергия, течни горива/.
  • При изгаряне на пелетите се отделят много по-малко количество сяра или други вредни вещества, в сравнение с другите горива.
  • Лесни за поддръжка отоплителни системи - лесно зареждане, напълно автоматизирано подаване на пелетите и лесно почистване на котела, поради малкото отпадък при горенето.

 

Естествено цената на отоплението с пелети е по-висока от тази с дърва, но удобството и чистотата, която предлага този вид отопление е несравнима с тази на дърва.

 

Контакти

Аеро ЕООД

Ямбол, ул. Луда Камчия 7
046663456, 046661213
0889301225