BGRegistar.com

Аеро ЕООД - Дървесни пелети

Дървесни пелети

АЕРО ЕООД

Аеро ЕООД ЯмболДървесните пелети за отопление са продукт, който се получава от отпадъчна дървесина чрез пресоване /без слепващи материали/ и се използват за отопление чрез специални за целта пелетни котли или камини.

 

Пелетите представляват малки цилиндри, обикновенно с дължина около 2-4 см и диаметрър 6-10 мм. Дървесните пелети са сухи-влажност 10%-12%, имат високо енергийно съдържание-4300-5000ккал/кг и се характеризират с много малко съдържание на пепел - около 0,9 - 1,5 % , или с други думи след като изгорите 1 тон пелети ще имате пепелен отпадък около 10-15кг. За сравнение с при въглищата пепелния отпадък е 5-10 % /50-100кг на тон/, а при сухи дърва е 2 - 4 %/20-40кг на тон/.

 

Пелетите биват клас А и клас В.


Клас А - пелети, които се произвеждат от чиста дървесина.
Клас В - пелети, в чието съдържание има и дървесни кори.


Освен това пелетите се различават и по дървесината, от която са произведени - чам, бук, дъб. Пелети се произвеждат и от слънчогледови шлюпки, слама и други подобни.


Разликата между пелети клас А и тези клас В е в това, че при вторите се получава много отпадък /голямо пепелно съдържание поради това че кората не гори/, което е показател за ниско КПД и освен това води до по-често затлачване на димоотводите на котела, което налага по-честото му почистване. Същото се отнася и за пелетите произведени от слънчогледови шлюпки. Пелетите, които ние произвеждаме са клас А /от чиста дървесина без кори/ основно от иглолистна дървесина, като добавяме и малко букова стърготина и са с диаметър 6мм и влажност 10-12%. Опаковката, която ние правим е в найлонови торби 10кг, а на палет стифираме 500кг. Естествено при необходимост можем да увеличим количеството на палет до 700-800кг. Доставяме също и пелети в опаковки от 500кг или 1000кг.

 

Предимства на пелетите:

 

  • Компактни и лесни за транспортиране и складиране.
  • Позволяват напълно автоматизиране на горивния процес.
  • Имат високо енергийно съдържание, високо КПД /85-90%/ и малко пепелно съдържание
  • Ниска цена, спрямо аналогичните горива /газ, електроенергия, течни горива/.
  • При изгаряне на пелетите се отделят много по-малко количество сяра или други вредни вещества, в сравнение с другите горива.
  • Лесни за поддръжка отоплителни системи - лесно зареждане, напълно автоматизирано подаване на пелетите и лесно почистване на котела, поради малкото отпадък при горенето.

Естествено цената на отоплението с пелети е по-висока от тази с дърва, но удобството и чистотата, която предлага този вид отопление е несравнима с тази на дърва.

Контакти

Аеро ЕООД

Ямбол, ул. Луда Камчия 7
046663456, 046661213
0889301225