BGRegistar.com

ХОЙЕР БЪЛГАРИЯ ЕООД

Информация

ХОЙЕР БЪЛГАРИЯ ЕООД

Хойер България ЕООД е фирма със седалище град Бургас. Развива своята дейност в областта на транспорта, спедицията и логистиката.

 

Хойер е компания, основана през 1946 година в Хамбург.

 

Днес Хойер Груп е най - големият оператор на контейнери - цистерни и автоцистерни в Европа и вторият по големина в световен мащаб оператор на контейнери - цистерни.

 

Занимава се с транспорт и логистика на течни и насипни продукти, различни химикали, хранителни продукти, втечнени газове, минерални масла и петролни продукти.

 

Групата Хойер освен превозвач и оператор на контейнери - цистерни е и един от големите оператори на инсталации за измиване на цистерни.

 

През 1999 година е обособено търговско представителство в Бургас, а през 2001 година се създава и дъщерното дружество Хойер България ЕООД.

 

Компанията започва изграждането на инфраструктура и собствен автомобилен парк в страната.

 

Управлението на фирмата и оперативните отдели са в град Бургас, а инфраструктурата е в Разград.

 

С навлизането в Югоизточна Европа в края на 90 - те години на миналия век – първоначално в Турция, а после в Словения, Румъния, Гърция и България, специалистите от Хойер установяват, че на Балканите пазарният потенциал за транспорт и логистика на течни хранителни продукти е изключитeлно висок.

 

Това е една от причините след преструктурирането на дейността на групата по подразделения през 2004 година Хойер България да се обособи като едно от най - важните звена на бизнес подразделението Hoyer Foodlog в Югоизточна Европа.

 

Българското подразделение спечелва сериозен дял от пазара за превоз на течни хранителни продукти, а Хойер Фудлог се превръща в най-големия превозвач на бира в Югоизточна Европа.

 

Списъкът от продукти, в транспортирането на които компанията е експерт, включва  глюкозни и фруктозни сиропи, течни подсладители, нишесте, вино, мляко, растителни масла, захар и шоколад.

 

Релациите, които Хойер България обслужва, покриват всички държави от Югоизточна Европа и Турция - страните от бивша Югославия, Румъния, Гърция, а също и в Централна Европа - Чехия, Словакия и Унгария.

Контакти

ХОЙЕР БЪЛГАРИЯ ЕООД

Бургас, пл. Царица Йоанна 11-13
056843395, 056843394, 056874555
056842987