BGRegistar.com

ЛОВЕН КОМПЛЕКС БЯЛКА

Информация

ЛОВЕН КОМПЛЕКС БЯЛКА

Ловно стопанство Бялка се намира на четиринадест километра от град Ловеч и на сто и четиридесет километра от аерогара София.

 

Заема площ от 7 324 хектара, от които 62 % горски масиви и 38 % ливадни площи. Стопанството, заема предпланинската част на Стара Планина, като надморското равнище варира в диапазона от сто и осемдесет до шестотин метра.

 

Теренът е много подходящ за всякакъв вид лов, лесно достъпен и удобен за ловуване. В района са изградени огради, устроени по най - съвременен начин.

 

В ловно стопанство Бялка с бързи темпове се развива популациите от благороден елен, елен лопатар, муфлон, сърна и дива свиня.

 

Предлага трофей, които се заявяват, а услугите се заплащат предварително.

 

Благородният елен е с перфектни трофейни и екстериорни качества, за които се работи усърдно и благодарение на това гостите - ловци могат да се сдобият с едни от най - добрите трофей в цяла Европа.


Същите грижи се полагат и за еленът лопатар, които се разпространява с бързи темпове, относно численост, добри генови заложби и трофейни качества.


Муфлонът също е намира своето място в стопанството, макар броят му да не е значителен, трофейните качества са много добри, като продължава да се работи в тази насока.


Сърната е доста разпоространена, а трофеите добити от нея са едни от най - добрите в страната.


Дивата свиня, като количество, е най - много разпостранена, но ловът и е наслада за всеки ловец, посетил стопанството. Ловува се на гонка, а така също и от чакало.


Стопанството разполага с много добри кучета за лов чрез гонки, решаващ фактор за добър успех.


В района са изградени удобни закрити чакала, които са направени по модерен и удобен начин за лов през зимният пириод, като са топло и шумоизолирани. Има изградени също и удобни открити чакала за топлите дни от годината.


Ловно стопанство Бялка разполага с добра леглова база от клас резиденция. Предлага три двойни стаи, пет единични и един апартамент. Кухнята е разнообразна и предлага национални ястия и отлично обслужване. Вилата разполага с широка и удобна гостна, стилно озаведене, оборудвана с всичко необходимо за добра почивка за ловуващите и гостите на стопанството.

Контакти

ЛОВЕН КОМПЛЕКС БЯЛКА

Ловеч, Дивечовъден участък Бялка
0894406618, 0894442098