BGRegistar.com

ИЗВОР 63 - ТРУХЧЕВИ

Информация

ИЗВОР 63 - ТРУХЧЕВИ

Адрес: Елена, ул. Иван Момчилов 57 Тел: 06151 55 05 / 0888 64 32 64 Email: truhchev@abv.bg URL: ИЗВОР 63 - ТРУХЧЕВИ
Трухчевата къща се намира в едно от романтичните, запазили възрожденския си облик селца в Еленския балкан на 6 километра от град Елена, в село Вълчевци.
Създадена е от семейство Трухчеви, които решават да обновят дядовата си къща, построена през 1880 година. Постепенно идеята им се разраства и те създават едно от най- привлекателните места в Еленския балкан. Целия комлекс до най-малката подробност е замислен и реализиран така, че да се почувствате наистина пречистени и отпочинали. Убедете се сами.

Още с преминаването на широката порта пред вас се разкрива красива постройка с широк двор с цветни лехи, с малък басейн и ромолящо поточе покрай къщата. Пълно спокойствие, тишина, усмихнати и гостоприемни стопани, с които ще поискате да останете приятели завинаги. Удивителното съчетание на бит, традиция, стил и съвременност във всяка стая, в механата и на двора ще ви очароват. Навсякъде вътре ухае на дърво, а усещането за уют се подсилва от домашнотъканите черги и вековния гредоред, запазен от старата къща. Можете да се насладите на спокойствието на Трухчевата къща и очарованието на природата през всичките сезони на годината. В "Трухчевата къща" идват хора от всички краища на страната, тъй като става все по-популярен. Той е знаково име за имиджа на Елена като развиващ се, съвременен туристически град. Срещу портала на къщата е построен малък параклис. Знак, че това място е свято, тъй като на него в миналото местните са извършвали своите обреди и са отправяли молитвите си, тъй като са нямали църква. Като добри християни семейство Трухчеви са превърнали старото черковище в скромна обител, където сред уюта и покоя на балканската природа можете да потърсите душевен мир и пречистване.
Комплекс "Трухчевата къща" разполага с:
  • 8 апартамента- спалня и разтегателен диван
  • 4 стаи- двойни с две отделни легла
  • 5 спални
  • 2 тройки стаи- спалня с допълнително легло
  • 1 апартамент- двойка и тройка стаи с общ санитарен възел
В две от спалните има възможност да се ползва разтегателен фотьойл.Къщата предлага чудесни условия за провеждане на конференции, семинари и обучения.
Брой на местата:
  • 8 апартамента по 4 легла- 32
  • 4 двойки стаи по 2 легла- 8
  • 5 спални по 2 легла- 10
  • 2 тройки стаи по 3 легла- 6
  • 1 апартамент с двойка и тройка стаи с 5 легла- 5
Комплекс "Трухчевата къща" предлага 61 места с прекрасни условия за своите туристи.Всяка от стаите разполага със самостоятелен санитарен възел и всички съвременни удобства- телевизор, парно, топла вода.Механата в комплекса, издържана в същия старинен стил е с капацитет 60 места през зимата и 80 места през лятото.В механата на първия етаж можете да изживеете едно невероятно кулинарно изживяване.

Домакините не веднъж са посрещали в дома си едни от най-видните български личности и чужденци.
Любителят на автентични усещания, на селският и екологичен туризъм преоткрива прекрасната природа, наситеният с билкови аромати въздух, невероятна тишина и спокойствие.

 
 
 
 
 
 
 

Контакти

ИЗВОР 63 - ТРУХЧЕВИ

0061515505/0888643264, 0061515505/0888643264