BGRegistar.com

ВИНПРОМ СВИЩОВ АД

Информация

ВИНПРОМ СВИЩОВ АД

Винпром - Свищов е основана през 1948 година със седалище град Свищов, като държавна фирма за производство на алкохолни напитки.

 

През 1997 година винарната става изцяло частна собственост и се преобразува в акционерно дружество.

 

Винпром - Свищов АД е наследник на винарна с над шестдесет годишна история. Днес е едно модерно предприятие, с площ от 5.5 хектара, където са изградени главните съоръжения на фирмата с капацитет до 10 000 тона и съвременна бутилираща линия с обем на производителност 2500 бутилки на час, ползваща специална технология на запечатване, която гарантира запазване аромата и вкуса на виното.

 

През 2008 година е закупена производствена линия за микро - винопроизводство, която позволява сортиране на гроздовите зърна, с цел производството на червени и бели вина в бутикови - лимитирани серии.

 

Вината зреят в бъчви от френски и американски дъб - тип барик, по определена схема и с грижа за всяка бъчва поотделно, се съхраняват в специално изградени изби, където се прилагат добре пазените традиции и технологии за стареене на виното, ведно с нововъведенията в този отрасъл, защото от начина на съхранение зависи колко добро ще е качеството на виното което ще се получи.

 

Благодарение на изследванията, анализите и разработките, които се правят в лабораториите, Винпром - Свищов успява да съчетае вековните традиции във винопроизводството с модерните технологии и с това да обогатяви качествата на происведената продукция.

 

Произвежда и предлага висококачествените вина - ГОРЧИВКА, КАБЕРНЕ СОВИНЬОН, КАБЕРНЕ СПЕЦИАЛНА РЕЗЕРВА и други.

 

Високото качество на предлаганите от Винпром - Свищов вина са търсени и ценени не само в България, но и на международните пазари в страни като Англия, Русия, Германия, Франция, Полша и Азиятските страни.

Контакти

ВИНПРОМ СВИЩОВ АД

Свищов, ул. 33-ти Свищовски полк № 110
063160272
063160262